Nicuşor Dan: Puţ de mare adâncime pentru alimentarea lacului din Parcul Circului

0
188

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, că a semnat certificatul de urbanism pentru execuţia unui puţ de mare adâncime care să alimenteze lacul din Parcul Circului şi să asigure irigarea spaţiului verde din parc, în condiţiile în care nivelul apei din lac a scăzut ‘dramatic’ în ultimii ani.

‘Căutăm soluţii pentru lacul din Parcul Circului, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă şi să rămână constant pe tot parcursul anului. Am semnat certificatul de urbanism pentru execuţia unui puţ de mare adâncime pentru alimentarea lacului şi pentru irigarea spaţiului verde din parc. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Ulterior, ALPAB va elabora documentaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie’, a scris edilul, pe Facebook.

Primarul susţine că nivelul apei din lac a scăzut în ultimii ani după ce în zonă au fost construite mai multe clădiri care au colmatat izvoarele lacului.

‘Lacul Circului este un lac natural alimentat din izvoare proprii, însă, de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariţiei în zonă a mai multor clădiri cu fundaţii adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul. Această investiţie este foarte importantă pentru protejarea şi dezvoltarea faunei şi florei din zonă şi va contribui la salvarea speciei de lotuşi egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este ameninţată cu dispariţia din cauza nivelului scăzut al apei din lac’, afirmă Nicuşor Dan.

Sursa: AGERPRESS