Noua sală polivalentă din municipiul Bistriţa, deschisă oficial în prezenţa lui Ciolacu, Cseke şi Dîncu

0
416

Noua sală polivalentă din municipiul Bistriţa, construită în localitatea componentă Unirea printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), a fost deschisă oficial vineri, în cadrul unui eveniment la care au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de mitropolitul Clujului, Andrei, iar printre invitaţi s-au mai numărat secretari de stat, parlamentari de Bistriţa-Năsăud, conducerea Instituţiei Prefectului şi a Primăriei Bistriţa, oameni de afaceri, şefi de instituţii descentralizate şi primari din judeţ.

Potrivit datelor prezentate de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, noua sală polivalentă, care urmează să fie recepţionată de către CNI şi trecută apoi în administrare judeţeană, este o investiţie de circa 27,5 milioane de euro, din care 21,8 milioane de euro reprezintă contribuţia guvernamentală, restul sumei fiind asigurat din fondurile bugetului judeţean.

Clădirea ocupă 7.350 de metri pătraţi, are peste 3.000 de locuri pe scaune şi circa 480 de locuri de parcare, iar în jurul său au fost amenajate terenuri de fotbal, handbal, tenis, baschet şi piste de atletism.

Ministrul Cseke Attila a lăudat buna colaborare care a existat cu autorităţile locale în vederea realizării acestui proiect şi a apreciat drept importante investiţiile guvernamentale în infrastructura sportivă.

‘Mă bucur că această colaborare între local şi naţional azi se materializează şi Bistriţa va avea această infrastructură extraordinară sportivă, care va ridica şi mai mult rangul sportiv însemnat al judeţului Bistriţa-Năsăud. Este al doilea obiectiv de investiţii anul acesta, după Oradea, care s-a recepţionat. Urmează acesta să fie în scurt timp recepţionat. De asemenea, avem, în stadiu de execuţie avansat noua sală polivalentă de la Piteşti, respectiv de la Turda şi la Constanţa, cu un grad de execuţie de 50%. În total, sunt 12 obiective de investiţii – săli de sport polivalente noi în toată ţara, în 12 judeţe diferite, care sunt în diverse stadii de implementare. Este important că Guvernul investeşte în infrastructura sportivă şi trebuie să ne mândrim cu această infrastructură sportivă, nu numai cu stadioanele pe care le-am inaugurat şi care deja ne dau o altă anvergură, inclusiv europeană, pe infrastructură’, a spus Cseke.

Noua sală polivalentă din Bistriţa este construită în apropierea pârtiei de schi ‘Cocoş’ şi lângă un aerodrom privat, iar în zonă se intenţionează edificarea, în viitor, a unui bazin de înot de dimensiuni olimpice şi a unui stadion.

Sursa: AGERPRESS