Novak Katalin (FIDESZ), la congresul UDMR: Puteţi conta pe noi, şi noi contăm pe voi

0
531

Vicepreşedintele FIDESZ din Ungaria, Novak Katalin, care este şi ministru al Familiei, a declarat vineri, în deschiderea celui de-al XV-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România care se desfăşoară la Sângeorgiu de Mureş, că maghiarii din Transilvania poate conta pe ajutorul partidului de guvernământ şi al guvernului de la Budapesta, care aşteaptă, de altfel, un sprijin reciproc.

‘Mă aflu aici, la invitaţia domnului preşedinte al UDMR Kelemen Hunor, să vă asigur de sprijinul FIDESZ, de sprijinul partidului nostru pentru maghiarii din Transilvania. Pe ambele părţi ale frontierei avem posibilitatea să păşim înainte, să ne dezvoltăm şi să trăim cu posibilităţile pe care ni le oferă secolul 21. Dar ce înseamnă bunăstarea dacă avem puţini copii şi puţini oameni? Sprijinind comunitatea maghiară de peste hotare vrem să arătăm că avem nu doar un trecut şi un prezent comun, ci şi un viitor comun. Iar acest lucru dorim să îl realizăm. Sunt aici cu dumneavoastră ca să spun, împreună cu dumneavoastră, că suntem împreună pentru familie. De aici, din Sângeorgiu de Mureş, vrem să le spunem tinerilor, da, suntem aici, puteţi conta pe noi, puteţi conta pe guvernul maghiar. Creştem numărul creşelor, creştem sprijinul pentru copiii nou născuţi în familiile maghiare, pentru că dorim să ştie toţi maghiarii că pot conta pe noi şi noi contăm pe ei’, a declarat Novak Katalin.

Ea a adăugat că FIDESZ va sprijini UDMR, la fel cum şi aşteaptă să fie susţinut de UDMR în alegerile de anul viitor din Ungaria.

‘Contăm pe dumneavoastră, iar UDMR-ul sperăm că, cu întregul nostru sprijin, va reuşi să sprijine familiile la rândul său, ca să vă puteţi creşte şi educa familiile în siguranţă. Pentru că doar astfel noi, maghiarii, vom câştiga viitorul pentru noi, împreună cu ceilalţi şi nu împotriva altora. Permiteţi să vă asigur de sprijinul nostru, respectiv să vă cer sprijinul dumneavoastră. Ne cunoaştem adversarii politici şi este clar care sunt posibilităţile în alegerile de anul viitor’, a afirmat Novak Katalin.

Aceasta a transmis, totodată, mesajul premierului Ungariei, Viktor Orban, care a evidenţial rolul important pe care UDMR îl are, aflându-se la guvernare şi putând lucra pentru comunitatea maghiară, astfel încât membrii acesteia să rămână în continuare pe pământul natal.

‘Noi, maghiarii, putem să contăm doar pe noi înşine, iar asta trebuie să ne stimuleze pentru a apăra interesele politicii naţionale maghiare (…) Toţi maghiarii sunt responsabili pentru toţi maghiarii’, a afirmat Viktor Orban.

În cadrul congresului aflat în desfăşurare va fi dezbătut şi aprobat Programul ‘Împreună pentru familie’, o propunere a UDMR prin care se urmăreşte o regândire a sistemului de susţinere a familiei.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, joi, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai Uniunii de la Târgu Mureş, că Programul ‘Împreună pentru familie’ nu este o chestiune ideologică, ci este ‘baza tuturor politicilor naţionale’. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS