Olt: Aproximativ 30 de porci aflaţi într-un autocamion au murit după autovehiculul s-a răsturnat pe DN65

0
12

Aproximativ 30 de porci aflaţi într-un autocamion ce s-a răsturnat în cursul nopţii de miercuri spre joi pe DN65, în afara localităţii Optaşi – Măgura, au murit, potrivit unor surse neoficiale, iar alte circa 150 de suine au fost transferate în alt autovehicul.

Autocamionul în care se aflau circa 180 de porci transporta animalele dinspre o localitate din judeţul Dolj spre localitatea Costeşti din judeţul Argeş şi în timp ce se deplasa pe DN65, în afara localităţii Optaşi – Măgura, s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

‘Din primele verificări, poliţiştii au constatat că în eveniment a fost implicat un ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din judeţul Gorj. În urma evenimentului rutier, nu au existat victime omeneşti, fiind produse doar pagube materiale. Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ’, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Şoferul autocamionului a fost monitorizat de un echipaj SMURD care s-a deplasat la locul incidentului, dar a refuzat transportul la spital. Pe durata nopţii un echipaj de pompieri a asigurat măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

‘Pompierii Staţiei Scorniceşti au acţionat pe parcursul nopţii pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă, la un autocamion pentru transportul suinelor, răsturnat în afara carosabilului, în zona localităţii Optaşi-Măgura. În urma evenimentului, şoferul autocamionului a fost monitorizat de echipajul SMURD şi a refuzat transportul la spital’, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Sursa: AGERPRESS