Parcarea subterană de pe bulevardul Decebal, cu peste 700 de locuri, a fost inaugurată

0
369

Parcarea subterană de pe bulevardul Decebal, cu o capacitate de peste 700 de locuri, a fost inaugurată, miercuri, valoarea investiţiei fiind de 90 de milioane de lei.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, cu prilejul inaugurării, că pentru parcare s-a alocat aproximativ jumătate din această sumă, iar restul banilor au fost cheltuiţi pentru refacerea bulevardului Decebal, lucrări la partea pietonală şi spaţii verzi.

‘Astăzi deschidem parcarea de la Decebal, o lucrare la care muncim de mai bine de 2 ani, a durat foarte mult să luăm avizul de la ISU, mai ales recepţie şi toate cele (…), nu va plăti nimeni în perioada următoare. (…) Nimeni nu poate lăsa maşina în această parcare mai mult de trei zile fără aprobarea noastră. I-o scoatem pe cheltuiala proprie, am făcut deja regulament, care e afişat. Este o parcare absolut necesară pentru această zonă şi este unicat în România. Nu mai există în România parcare sub bulevard’, a declarat Robert Negoiţă.

Primarul a precizat că anul acesta şi probabil primele luni din 2022 nu se va percepe un tarif şi a spus că îşi propune să amortizeze investiţia în 20 de ani. Robert Negoiţă a estimat că tariful va fi de 5 lei pe oră, 30-40 de lei pe zi şi 1.400 de lei pentru un abonament pe un an.

Primarul Sectorului 3 a menţionat că un etaj va reprezenta parcare de reşedinţă, iar celălalt va fi ‘de interes public’.

‘Din studiile noastre, în acest moment parcarea este peste necesarul din zonă (…), în 7-8-10 ani se vor înmulţi maşinile şi va fi nevoie de toată capacitatea. Mai mult decât atât, ea poate fi folosită şi cu alte destinaţii decât parcare, de exemplu o parte din ea poate fi folosită în weekend ca piaţă volantă, poate fi folosită şi pentru evenimente sau alte chestiuni, mai ales in perioada de iarnă, când afară nu e chiar plăcut’, a declarat Robert Negoiţă.

El a precizat că în parcare sunt spaţii de depozitare sau altele unde autoritatea locală a gândit de la început destinaţia de spălătorie, vulcanizare, service.

Sursa: AGERPRESS