Parlament – învestitură Guvern/ Fenechiu: Singura soluţie pragmatică, responsabilă, realistă şi înţeleaptă – un guvern de largă coaliţie

0
245

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, joi, că singura soluţie soluţie pragmatică, responsabilă, realistă şi înţeleaptă este un guvern de largă coaliţie, însă a arătat că nu şi-ar fi dorit o majoritate cu PSD şi UDMR.

‘Nu aş fi crezut acum un an, în pragul alegerilor parlamentare, că la niciun an de la alegeri realităţile Parlamentului nou ales vor dicta o majoritate PNL-PSD-UDMR. Nu am crezut lucrul acesta, nu mi l-am dorit şi spun asta cu toată onestitatea. (…) Da, aritmetica parlamentară spune foarte clar că, azi, singura soluţie pragmatică, responsabilă, realistă şi înţeleaptă este un guvern de largă coaliţie, pentru că istoria ne-a arătat că în vremuri complicate e nevoie să vii cu un guvern puternic, cu o majoritate puternică şi să iei măsurile pe care românii le aşteaptă’, a afirmat Fenechiu la şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Ciucă.

El l-a contrazis pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la ultimii doi ani de guvernare.

‘Va trebui să-l contrazic pe domnul preşedinte Ciolacu – cei doi ani despre care vorbea domnia sa nu au fost doi ani pierduţi. Au fost doi ani în care România a fost guvernată. Un prim an în care a fost guvernată de un guvern minoritar căruia i se trăgea frâna de mână ori de câte ori încerca să facă, iar în cel de-al doilea an, anul de după alegerile de anul trecut, de care vorbeam, când spun că nu credeam că vom ajunge la această majoritate, i se trăgea frâna din propriul guvern. Partenerul nostru de guvernare, în loc să susţină măsurile liberale, trăgea frâna de mână şi astfel guvernul a ajuns în situaţia în care în septembrie a picat’, a spus liberalul.

Sursa: AGERPRESS