Parlamentarul Cristescu – REACȚIE în scandalul reportajului Recorder: Nu îmi amintesc un atac mai violent la adresa Bisericii decît cel declanșat de useriști și de slugile lor din presă

0
393

După apariția unui reportaj controversat, publicat pe site-ul recorder.ro, care-a stârnit un scandal atât în în mediul online între politicienii USR cât și între votanții acestora, și după ce o deputată de la USR a acuzat că ”Biserica Ortodoxă Română, prin Patriarhie şi cei care o conduc, a devenit de mulţi ani un organism corupt, lipsit de transparenţă, decuplată de la misiunea sa de bază” – parlamentarul Radu Cristescu a recționat virulent, mărturisind ”că în cei 31 de ani scurși de cînd nu doar românii, ci și Biserica a ieșit de sub jugul comuniștilor fără Dumnezeu, nu îmi amintesc un atac mai violent la adresa ei decît cel declanșat de useriști și de slugile lor din presă.”

”Multă dreptate a avut Matei, evanghelistul: ”Se vor ridica cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni, pentru a-i înşela, dacă este posibil, chiar şi pe cei aleşi…Feriți-vă de profeții mincinoși, care vin la voi în haine de oaie, dar în interior sunt lupi lacomi”.

Mărturisesc că în cei 31 de ani scurși de cînd nu doar românii, ci și Biserica a ieșit de sub jugul comuniștilor fără Dumnezeu, nu îmi amintesc un atac mai violent la adresa ei decît cel declanșat de useriști și de slugile lor din presă. Multe, din păcate.

Să susții doar cu vorbe sterpe că Biserica Ortodoxă e condusă de șantajiști imorali și de corupți și să o compari cu o republică bananieră mai mică mi se pare un afront nu doar la adresa Patriarhiei, a înalților prelați, ci a milioanelor de credincioși ortodocși.

De ce lovesc atît de dur în BOR băutorii spiralați de lichide organice, exact în timpul pelerinajului a zeci de mii de români la moaștele Sfintei Parascheva, adesea ultima lor speranță în mai bine?

Simplă coincidență?

Indignare autentică?

Dorință de ”reformă” a ortodoxiei strămoșești de pe poziții progresiste, adică oarece contradicție în termeni?

Înclin să cred că altul e motivul: oftica Big Pharma că BOR nu s-a înscris în hei-rup-ul vaccinist național (lăsînd, cu înțelepciune, decizia la îndemna fiecărui credincios), ceea ce le dă găuri în buget marilor productori externi.”, a scris deputatul social-democrat pe pagina sa de facebook.

Cristescu: Așa că ce le-a mai rămas de făcut decît să-și activeze slugile de la București și să atace ultimul refugiu al speranței unui popor lovit de soartă și al tradițiilor strămoșești tot mai vitregite, la noi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here