Patru ucraineni furau din mașinile aflate în parcările unor centre comerciale din România

0
50

Patru cetățeni ucraineni au jefuit zeci de români care și-au lăsat obiecte de valoare în mașină cât timp au mers la cumpărături, potrivit Ziare.com, citat de b1tv.net

Patru ucraineni furau din mașinile aflate în parcările unor centre comerciale din România

Gruparea utiliza aplicații speciale pentru a copia semnalul de blocare/deblocare a sistemului centralizat de închidere a mașinilor. Odată ce portierele erau deblocate, ucrainenii intrau în autovehicul și furau obiectele de valoare.

Oleg Calinicenco, Alexandr Semeniuc, Mihail Cernov și Pobizhetskyi Oleksandr, oameni la 50 de ani, dintre care unii cu antecedente penale la ei în țară, au ajuns în România la începutul lui 2018. Ei foloseau două mașini înmatriculate în Ucraina.

Aceștia vizau parcările marilor centre comerciale din România și supravegheau șoferii care își lasă bunuri de valoare în portbagaj sau pe banchete. Erau luate în vizor mai degrabă mașinile obișnuite, parcate la margine și departe de intrarea în supermarket.

Cu ajutorul dispozitivelor Scher-Khan Magicar și Dialogue Code System D-605, ultimul fiind produs în Rusia, cei patru ucraineni reușeau să acceseze de la distanță sistemele de închidere de la mașinile din parcările unor centre comerciale din țara noastră.

Fiecare dintre ei avea rolul său – unul urmărea mașina țintită, altul acționa dispozitivul, un altul urmărea șoferul în magazin, iar celălalt căuta în mașini. Ei comunicau prin telefon.

În perioada ianuarie-februarie 2018, gruparea a dat lovituri în parcările unor centre comerciale din orașe ca București, Brașov, Ploiești, Râmnicu Vâlcea și Baia Mare.

Aceștia își luaseră măsuri de preucație pentru a nu fi prinși ușor de polițiști. Ei purtau hanorace cu glugă, având fața parțial acoperită, și foloseau telefoane ajustate astfel încât să nu poată fi localizate. Chiar și așa, hoții au fost prinși în martie 2018.

The post Patru ucraineni furau din mașinile aflate în parcările unor centre comerciale din România appeared first on News Bucuresti.