Penitenciarul Arad: Angajatul care s-a împuşcat avea atribuţii de manipulare şi distribuire a armamentului

0
221

Angajatul Penitenciarului Arad care s-a împuşcat, sâmbătă, cu arma de serviciu, avea atribuţii de manipulare şi distribuire a armamentului şi a fost găsit mort în magazia de armament a unităţii.

Administraţia Penitenciarului Arad a informat că bărbatul a fost găsit de către colegi în jurul orelor 12,00.

‘Un poliţist de penitenciare care avea atribuţii de manipulare şi distribuire a armamentului, aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împuşcat, în magazia de armament a unităţii. Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului’, a transmis instituţia.

Conform sursei citate, o echipă multidisciplinară din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, coordonată de directorul Direcţiei Management Resurse Umane, s-a deplasat la sediul Penitenciarului Arad, în vederea efectuării unei anchete pe linie administrativă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, declarase pentru AGERPRES că se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului criminalist, ‘iar încadrarea faptei se va face ulterior, cel mai probabil pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii’.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Ionel Iovescu, precizase că victima avea 32 de ani şi lucra pe postul de agent de trei ani.

Surse din cadrul penitenciarului afirmă că bărbatul nu era cunoscut de colegi cu probleme de sănătate, emoţionale sau financiare, astfel că deocamdată nu se ştie de ce şi-ar fi luat viaţa. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Cătălin Alexandru)

Sursa: AGERPRESS