Acasă93Peste 30.000 de persoane au beneficiat de 14 iniţiative ale braşovenilor, mobilizate...

Peste 30.000 de persoane au beneficiat de 14 iniţiative ale braşovenilor, mobilizate de Fundaţia Comunitară

Un număr de 14 iniţiative ale braşovenilor, mobilizate de Fundaţia Comunitară Braşov, s-au concretizat, în ultima jumătate de an, în sute de acţiuni de voluntariat de care au beneficiat indirect peste 30.000 de braşoveni, se arată într-un comunicat de presă remis luni, AGERPRES, de Fundaţia Comunitară Braşov.

Punerea în valoare a arborilor remarcabili din oraşul Braşov, un manual video gratuit de mişcare creativă pentru dezvoltarea socio-emoţională a copiilor, precum şi o bibliotecă virtuală de materiale educaţionale open source în domeniul biologiei şi al fizicii, gândite de elevi, sunt doar câteva dintre iniţiativele comunitare implementate în cadrul programului ‘Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi’.

‘Răspuns civic remarcabil al comunităţii braşovene la provocări locale în mediu şi educaţie – 14 iniţiative comunitare, mobilizate de Fundaţia Comunitară Braşov, coordonate de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România şi finanţate de Lidl România, s-au concretizat, în mai puţin de 7 luni, în sute de acţiuni de voluntariat de care au beneficiat indirect peste 30.000 de braşoveni. (…) Iniţiativele au beneficiat de mentorship din partea fundaţiei comunitare şi de microgranturi nerambursabile în valoare 238.775 lei (…), sub umbrela programului ‘Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi’, program naţional desfăşurat simultan în alte 5 oraşe din ţară’, a precizat sursa citată.

În cadrul programului, au fost susţinute acţiuni eco-aware, implementate prin colaborare deschisă a cetăţenilor cu autorităţile locale, activităţi de punere în valoare a arborilor remarcabili din Braşov sau de încurajare a mobilităţii cu impact redus asupra mediului.

În ce priveşte direcţia ‘soluţii locale pentru o educaţie mai bună’, în cadrul proiectelor au avut loc aproape 200 de activităţi non-formale prin şcoala online sau practice, în aer liber, care au vizat încurajarea elevilor în contextul provocărilor actuale, prin dezvoltarea abilităţilor digitale, emoţionale şi ecologice.

Conform sursei citate, printre acestea se numără primul manual video gratuit din România de mişcare creativă pentru dezvoltarea socio-emoţională a copiilor, ‘o resursă valoroasă pentru educatorii şi părinţii din toată ţara, un model de program alternativ de ştiinţele mediului cu ateliere interdisciplinare în aer liber, de astronomie, muzică, biologie, şi desen, precum şi realizarea unei biblioteci virtuale de materiale educaţionale open source în domeniul biologiei şi al fizicii, gândite de elevi şi coordonate de profesori.

‘Este o şansă extraordinară să construim alături de un finanţator cu viziune care şi-a dorit să se implice activ în cele două domenii-cheie pentru un viitor sustenabil: educaţie şi mediu. Suntem entuziasmaţi că am reuşit împreună să implementăm proiecte care au venit cu soluţii locale la problemele locale din cele două arii vizate’, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Braşov, Laura Popeea, în comunicatul citat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks