Acasă55Platformă digitală pentru depunerea solicitărilor la Camera Deputaţilor

Platformă digitală pentru depunerea solicitărilor la Camera Deputaţilor

O platformă digitală pentru depunerea solicitărilor la Camera Deputaţilor a fost implementată printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European.

Alte servicii ce vor fi furnizate prin intermediul portalului electronic sunt: accesul cetăţenilor la şedinţele publice ale Camerei Deputaţilor, acreditarea jurnaliştilor, consultarea publică pentru iniţiativele legislative, înregistrarea/acreditarea organizaţiilor neguvernamentale, participarea la programele de internship, solicitarea de copii ale documentelor din Arhiva Camerei Deputaţilor.

‘Din ianuarie, portalul va deveni disponibil pentru cetăţeni. Accesarea se face din pagina principală a site-ului Camerei Deputaţilor, unde va exista un buton special, #eCDEP’, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Dumitru-Titi Cicic, specialist în managementul documentelor şi portal în cadrul firmei care a realizat platforma.

El a explicat că, după accesarea acelui buton, cetăţenii vor fi redirecţionaţi automat în portalul de servicii electronice.

‘Prin implementarea acestui proiect am urmărit să asigurăm o alternativă modernă la modul clasic de livrare a serviciilor gestionate de Camera Deputaţilor, prin preluarea documentelor şi a datelor în format electronic de la beneficiari (…). Am urmărit să economisim resursele utilizatorilor pentru accesarea serviciilor, că vorbim despre resurse financiare, de timp, resurse informaţionale. Am încercat să degrevăm Camera de resursele implicate în interacţiunea cu cetăţenii’, a afirmat, la rândul său, şeful Departamentului Secretariat Tehnic al Camerei Deputaţilor, Gabriel Cătălin Stecoza.

Potrivit acestuia, proiectul şi-a propus să faciliteze accesul la serviciile publice, care vor fi disponibile non-stop şi utilizabile din orice locaţie unde există internet, indiferent de tipul dispozitivului folosit.

Gabriel Cătălin Stecoza a menţionat că un alt scop al proiectului a fost reducerea costurilor administrative.

El a precizat că proiectul instituie posibilitatea constituirii dosarelor electronice şi că platforma oferă posibilitatea de a găsi imediat documente în arhiva digitală.

‘Platforma integrată de servicii electronice permite semnarea electronică a cel puţin un milion de documente cu valoare legală de către personalul Camerei Deputaţilor, prin intermediul certificatelor digitale calificate’, a afirmat Gabriel Cătălin Stecoza.

El a estimat că în viitorul apropiat peste 900 de angajaţi ai Camerei Deputaţilor vor utiliza platforma digitală.

Gabriel Cătălin Stecoza a declarat că valoarea totală a proiectului este de aproape 15 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană de maxim 12.261.000 de lei, iar cofinanţarea din partea Camerei Deputaţilor de 2.338.000 de lei.

Secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, George Ionuţ Dumitrică, este de părere că acest proiect reduce birocraţia şi transparentizează activitatea Camerei Deputaţilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks