Prahova: Avocat cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă

0
270

Un avocat din cadrul Baroului Prahova este cercetat penal sub control judiciar, alături de un alt inculpat, într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de DNA, măsura controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile.

‘În luna februarie 2022, inculpatul, în calitate de avocat în Baroul Prahova şi împreună cu celălalt inculpat, i-ar fi pretins unei persoane (martor în cauză) suma totală de 25.000 euro, din care ar fi primit în perioada februarie-aprilie, în două tranşe, suma totală de 20.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui magistrat şi promiţând că îl va determina pe acesta din urmă să schimbe încadrarea juridică din infracţiunea de tentativă de omor în infracţiunea de loviri sau alte violenţe, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, în care martorul avea calitatea de inculpat’, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că avocatul îi asigura asistenţa juridică persoanei respective în dosarul penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, iar pretinderea şi primirea sumelor de bani s-ar fi făcut în cadrul unor întâlniri la care a participat şi celălalt inculpat.

‘În realitate, persoana respectivă era cercetată în dosarul respectiv pentru săvârşirea unor infracţiuni comise cu violenţă şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar nu şi tentativă de omor’, precizează DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să se prezinte la Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA ori de câte ori sunt chemaţi, să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Sursa: AGERPRESS