AcasăStiri generalePrahova: DNA a cerut Primăriei Ploieşti documente privind proiectul Spitalului Municipal de...

Prahova: DNA a cerut Primăriei Ploieşti documente privind proiectul Spitalului Municipal de Urgenţă

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Primăriei Ploieşti documente referitoare la proiectului Spitalului Municipal de Urgenţă, a afirmat, marţi, primarul Andrei Volosevici, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local (CL).

Potrivit acestuia, a existat o cerere din partea DNA, iar toate documentele au fost puse la dispoziţie.

Volosevici a răspuns unei interpelări pe acest subiect. ‘Ca să vă spun sincer, cred că este vorba doar despre hotărârea de consiliu şi, mă rog, nişte proceduri, dar o să vă rog să luaţi sub cenzură lucrul ăsta şi o să vă răspund în scris exact ce s-a cerut’, a afirmat primarul.

În vara anului trecut, Consiliul Local Ploieşti a aprobat un proiect privind raportul ‘Spitalul PPP Ploieşti – Raport privind conceptul proiectului – iunie 2022’.

Iniţial, în cadrul şedinţei trebuia votat un proiect de aprobare a studiului de prefezabilitate pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Ploieşti întocmit de IFC, divizie a Băncii Mondiale, însă consilierul local PSD George Botez a făcut o serie de amendamente, care au fost aprobate de consilieri, şi care, conform secretarului primăriei, au modificat pe fond proiectul de hotărâre.

Astfel, în prima fază, proiectul prevedea aprobarea studiului de prefezabilitate, însă, după clarificări făcute la solicitarea lui Botez de către reprezentanţii diviziei Băncii Mondiale, s-a ajuns la concluzia că documentul în sine nu reprezintă un studiu de prefezabilitate, ci un raport.

În aceste condiţii, după aprobarea amendamentelor, CL Ploieşti a aprobat un proiect privind raportul ‘Spitalul PPP Ploieşti – Raport privind conceptul proiectului – iunie 2022’.

Conform datelor prezentate în cadrul şedinţei respective, valoarea investiţiei este estimată la 110 milioane de euro. Spitalul ar urma să fie realizat în parteneriat public-privat şi ar urma să fie achitat în rate într-o perioadă de 17 ani, iar preţul total ar urma să ajungă astfel la peste 200 de milioane de euro. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks