Prahova: PNL Ploieşti susţine alocarea unui ajutor de 2.000 de lei familiilor cu nou-născuţi

0
19

PNL Ploieşti susţine alocarea din bugetul local a unui ajutor financiar în valoare de 2.000 de lei familiilor cu nou-născuţi, ca măsură menită să contribuie la diminuarea declinului demografic şi a abandonului maternal.

Preşedintele PNL Ploieşti, Roberta Anastase, a explicat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de consilieri locali pe tema proiectului de buget al municipiului, că una dintre propunerile la care aleşii liberali ţin foarte mult vizează sprijinirea familiilor cu nou-născuţi.

‘Avem şi o propunere a unui proiect la care noi ţinem foarte mult, este un proiect pe care şi colegii liberali din alte oraşe mari îl susţin. Este vorba de o situaţie cu care se confruntă toate marile oraşe, (…) un declin demografic. O componentă esenţială a declinului demografic este scăderea numărului de naşteri justificată, de cele mai multe ori, de raţiuni financiare. În acest context, propunerea noastră este de a susţine familiile care au copii, deci care nasc, pentru că acest ajutor vine în sprijinul familiilor cu nou-născuţi ca un ajutor dat o singură dată, la naştere, în valoare de 2.000 de lei, pentru a sprijini familia în acea primă lună’, a declarat Anastase.

Aceasta a arătat că ajutorul financiar se acordă, în baza unei cereri, doar familiilor care au taxele şi impozite plătite şi nu au datorii către bugetul de stat.

‘Ne aşteptăm ca acele familii care beneficiază de venituri foarte mari să nu aplice (pentru acest ajutor – n.r.). (…) Sperăm ca, din acest an, şi cu sprijinul celorlalţi colegi din Consiliul Local, să îl putem implementa’, a afirmat preşedintele PNL Ploieşti.

Potrivit liderului liberal, acest ajutor financiar va contribui la diminuarea abandonului maternal şi a declinului demografic.

Pentru susţinerea proiectului ar urma să fie alocat un buget estimat la 5 milioane de lei. AGERPRES / (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS