Prahova: Ultimele trei troleibuze noi dintr-un lot de 20 au ajuns la Ploieşti

0
461

Ultimele trei troleibuze noi dintr-un lot de 20 de astfel de vehicule au ajuns la Ploieşti, informează municipalitatea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Primăria Ploieşti, troleibuzele au fost achiziţionate prin intermediul proiectului ‘Achiziţie mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploieşti, Tg. Jiu’, care este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, obiectivul său fiind îmbunătăţirea calităţii transportului public şi implicit reducerea emisiilor de carbon.

‘Cele 20 de troleibuze, în lungime de circa 12 metri fiecare, au o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 pe scaune. Troleibuzele achiziţionate în cadrul proiectului sunt dotate conform cerinţelor momentului, cu sistem de informare a pasagerilor, cu tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare’, precizează sursa citată.

Contractul privind achiziţia celor 20 de troleibuze destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploieşti a fost încheiat anul trecut cu SC Solaris Bus&Coach sp. z.o.o., valoarea acestuia fiind de 39,9 milioane de lei fără TVA.

De asemenea, a fost aprobată plata avansului către SC Solaris Bus&Coach, conform prevederilor contractuale, în valoare de 30%, respectiv 11.970.000 de lei fără TVA.

Sursa: AGERPRESS