Premierul Cîţu efectuează luni o vizită în Ucraina, unde participă la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea

0
360

Prim-ministrul Florin Cîţu va efectua luni o vizită în Ucraina, la Kiev, pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea, context în care va avea şi o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal.

Din delegaţie va face parte şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

‘În cadrul Summitului, prim-ministrul român va susţine intervenţia naţională şi va participa la ceremonia de adoptare a Declaraţiei comune a Platformei Internaţionale Crimeea’, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată menţionează că Platforma Internaţională Crimeea este o iniţiativa recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea şi, în ultima instanţă, să faciliteze revenirea Crimeii în componenţa Ucrainei.

‘La manifestarea de la Kiev vor participa şefi de stat şi de guvern, miniştri ai afacerilor externe şi ai apărării, precum şi reprezentanţi de nivel ai Uniunii Europene şi ai altor organizaţii internaţionale’, se mai arată în comunicat.

Sursa: AGERPRESS