Premierul Cîţu – întrevedere cu preşedintele Maia Sandu; pe agendă – susţinerea eforturilor de integrare europeană a R.Moldova

0
235

Premierul interimar Florin Cîţu a avut, marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află în vizită oficială la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile s-au concentrat pe măsurile de susţinere aprofundată de către România a proceselor de modernizare şi de implementare a reformelor democratice promovate de preşedintele şi Executivul Republicii Moldova, precum şi a eforturilor de integrare europeană făcute de Chişinău.

‘În timpul întrevederii oficiale cu premierul Florin Cîţu, preşedintele Maia Sandu i-a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de Guvernul României în beneficiul cetăţenilor din Republica Moldova, în special în contextul pandemiei de COVID-19’, se arată în comunicat.

În cadrul vizitei de la Palatul Victoria a delegaţiei moldovene, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi omologul său din Republica Moldova au semnat un acord guvernamental privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice. Acordul introduce reguli care simplifică procesul de recunoaştere a diplomelor, cu impact pozitiv asupra mobilităţii academice şi profesionale între cele două state.

‘Vizita preşedintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 şi are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relaţiei speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie’, se explică în comunicat.

Sursa: AGERPRESS