Preşedintele CJ Maramureş: Tăierile ilegale de pădure reprezintă o situaţie gravă pentru judeţ

0
416

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan (PNL), a declarat, vineri, că tăierile de pădure ilegale din judeţ reprezintă o problemă gravă şi trebuie găsite soluţii imediate pentru îndreptarea situaţiei.

‘Tăierile ilegale de lemn din cadrul Direcţiei Silvice din Maramureş reprezintă o problemă gravă, cu care, din păcate, ne confruntăm de mult timp în judeţ şi pe care trebuie să o soluţionăm de urgenţă. În acest sens, astăzi am iniţiat o serie de măsuri pentru combaterea infracţiunilor privind tăierile şi transportul ilegal de marfă lemnoasă, precum şi măsuri prin care să împădurim/reîmpădurim peste 1.000 de hectare la nivelul judeţului Maramureş. Astfel, începând de astăzi avem o comisie mixtă care va monitoriza toate problemele din domeniul silvic, iar de anul viitor vom monitoriza video toate zonele rutiere, pentru a ţine sub control transporturile de marfă lemnoasă şi pentru a combate infracţiunile din acest domeniu’, afirmă Ionel Bogdan, într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai subliniat că în urma discuţiilor avute cu prefectul judeţului, Rudolf Stauder, s-a decis înfiinţarea unei comisii mixte, formată din reprezentanţi din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, Instituţia Prefectului, Jandarmerie, Poliţie, Poliţia de Frontieră, Garda Forestieră, care vor verifica în amănunt toate informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu tăierile ilegale de lemn din Maramureş.

‘Comisia va începe să funcţioneze chiar de astăzi, va merge pe teren, va face verificările necesare, va analiza toate sesizările şi la final va veni cu un raport’, a afirmat Ionel Bogdan.

Reacţia autorităţilor locale a fost determinată de apariţia unei investigaţii de presă întreprinse de site-ul Recorder, în care brigadierul Florin Tăut din cadrul Ocolului Silvic din comuna Poienile de sub Munte susţine că a fost agresat fizic în mai multe împrejurări când a încercat să aplice legea cu privire la tăieri ilegale de lemn. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS