Preşedintele Israelului îl felicită pe liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene de Ramadan

0
41

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, l-a sunat marţi pe preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmud Abas, să-l felicite de Ramadan, luna sfântă a musulmanilor, în plină escaladă a conflictului israelo-palestinian, au informat surse oficiale, citate de EFE, scrie Agerpres.

Abbas „a primit un telefon în această seară (marţi seară – n.r.) de la preşedintele israelian Isaac Herzog pentru a-l felicita cu ocazia lunii sfinte a Ramadanului”, a informat agenţia oficială de ştiri palestiniană Wafa.

Biroul lui Herzog a confirmat acest apel, pe lângă altele făcute de preşedintele israelian unor lideri ai unor ţări musulmane, precum Bahrein, Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Turcia.

În convorbirea sa cu preşedintele israelian, Abbas şi-a exprimat dorinţa ca „pacea şi securitatea să prevaleze în Palestina, care pot fi obţinute prin realizarea drepturilor legitime ale poporului palestinian”, potrivit Wafa.

„Luna binecuvântată a Ramadanului celebrează valorile care îmi sunt foarte aproape de inimă. Aceste valori – iubirea de aproapele, caritatea şi ajutorarea celor slabi şi discursul tolerant – sunt valori fundamentale pe care le promovez pe tot parcursul anului”, a scris la rândul său Herzog pe felicitările oficiale.

Declaraţiile au loc într-un moment de mare tensiune în contextul conflictului israeliano-palestinian, care s-a soldat cu circa o sută de morţi de la începutul anului, cărora li se adaugă retorica din ce în ce mai inflamatorie, rasistă şi anti-arabă din partea diverşilor miniştri ai guvernului israelian, care a stârnit indignarea internaţională, notează EFE.

Luna sfântă musulmană, în timpul căreia tensiunile cu israelienii în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania ocupată cresc de obicei, coincide anul acesta cu sărbătoarea evreiască Pesah şi cu Paştele creştin, motiv pentru care autorităţile israeliene au intensificat starea de alertă în perspectiva posibilelor revolte în Oraşul Vechi al Ierusalimului, care concentrează locurile sfinte ale acestor trei mari religii.

sursa – AGERPRES

Articolul Preşedintele Israelului îl felicită pe liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene de Ramadan apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro