Primăria Arad a montat GPS pe toată flota de maşini şi a economisit 2.000 litri de carburant într-o lună

0
308

Primăria Arad a montat echipamente GPS pe toată flota de maşini a instituţiei şi după o lună a constatat că s-a redus consumul de carburant cu aproximativ 2.000 de litri.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că pe toate cele 83 de autovehicule aflate în dotarea instituţiei au fost montate aparate GPS, în luna octombrie, acestea fiind conectate la un sistem de monitorizare şi management a flotei auto.

Sistemul de management a fost creat încă din 2019, fiind folosit pentru activitatea agenţilor Poliţiei Locale, şi permite vizualizarea permanentă pe un perete cu monitoare a poziţiilor tuturor echipajelor. La vremea respectivă, administraţia locală anunţa că în cazul în care programul pilot implementat la Poliţia Locală se va dovedi eficient, va fi extins la nivelul tuturor direcţiilor din cadrul Primăriei Arad.

‘Analizând indicatorii activităţii poliţiei locale se poate remarca faptul că aceştia sunt mai mult decât dubli faţă de anul 2019, în ciuda faptului că personalul s-a redus de la 178 de funcţii, majoritatea ocupate, la 144 de funcţii ocupate’, a spus primarul.

Echipamentele GPS monitorizează toate traseele parcurse şi consumul de carburant pentru fiecare dintre autoturismele administraţiei locale. Sistemul permite localizarea maşinilor în orice moment, urmărirea traseului, dacă sunt sau nu în mişcare, generează rapoarte, foi de parcurs şi asigură un management eficient al flotei.

‘La o lună distanţă de la montarea sistemelor GPS pe maşinile instituţiei, se constată o reducere a consumului de carburant cu aproximativ 2.000 de litri, ceea ce înseamnă, la o valoare aproximativă de 6,7 lei/ litrul de combustibil, o economie la buget de 13.400 lei. E un pas înainte. Încercăm ca pe fiecare componentă, cel puţin cea care ţine de actul administrativ al primarului, să facem economii’, a mai declarat primarul Aradului. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS