Primăria Braşov a intensificat controalele privind plata taxei de liberă trecere

0
248

Poliţia Locală Braşov a dat, în această săptămână, 36 de sancţiuni în valoare de aproape 40.000 de lei pentru neplata taxei privind permisul de liberă trecere prin municipiu, instituţia din subordinea Primăriei intensificând, în ultimele zile, controalele după ce primarul Allen Coliban a sesizat că o firmă de curierat transporta coletele în cursul nopţii pentru a nu plăti această taxă.

‘Zilele trecute, mergând la o relocare de urs în zona cartierului Noua, undeva la ora două noaptea, am remarcat două TIR-uri care intrau pe fosta platformă Roman. Verificând în sistem prezenţa LT (permise de liberă trecere – n.r.) pentru aceste autovehicule, am constatat că ele nu circulau legal pe străzile din Braşov. De ce este asta o problemă? În primul rând pentru că tonajul excesiv duce la distrugerea accelerată a stratului asfaltic şi, în al doilea rând, pentru că este un prejudiciu adus bugetului local, prin neplata taxei corespunzătoare. Am solicitat Poliţiei Locale să intensifice aceste controale’, a declarat, vineri, primarul Allen Coliban.

Prima acţiune de control s-a desfăşurat în perioada 14-16 noiembrie în zona Carpaţilor – Poienelor – prelungire Poienelor – Drumul de Sud-Est şi în urma acesteia au fost date 36 de sancţiuni, în cuantum total de 37.980 de lei, conform Primăriei Braşov.

Toate vehiculele de mare tonaj care tranzitează Braşovul trebuie să plătească o taxă şi să primească o autorizare în acest sens.

Sursa: AGERPRESS