Primarul Sectorului 2 anunţă că va sesiza Protecţia Consumatorului privind 1.000 de contracte cu operatorul de salubritate

0
279

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat, marţi, că va face o sesizare la Protecţia Consumatorului privind 1.000 de contracte încheiate de asociaţii de proprietari cu operatorul de salubritate, explicând că acestea trebuie refăcute deoarece au prevederi diferite faţă de ceea ce a decis Consiliul local.

‘Până pe 31 decembrie trebuie să încheiem aproape 2.500 de contracte pentru asociaţiile de proprietari şi peste 25.000 de contracte cu cetăţenii care stau la case. Îngrijorarea vine de la faptul că 1.000 de contracte încheiate până acum de operatorul de salubritate (…) trebuie refăcute, pentru că acel contract ce a fost votat de Consiliul local a fost înlocuit de operatorul de salubritate cu un altul care are prevederi mult mai nefavorabile cetăţenilor. Este o situaţie foarte gravă, pe care trebuie să o rezolvăm în puţinul timp rămas. (…) Vom face cu siguranţă o sesizare către Protecţia Consumatorului, să vedem cum am putut să ajungem în această situaţie. (…) Vom face, de asemenea, un control la operator, pentru a ne asigura că aceste lucruri nu se mai întâmplă. Vorbim de peste 800 de asociaţii de proprietari care au semnat astfel de contracte prin care pot să menţionez că tarifele la deşeuri sunt duble faţă de ce a aprobat Consiliul local atunci când există depăşiri’, a precizat Radu Mihaiu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în aceste contracte nu sunt prevăzute obligaţia operatorului de salubrizare de a face curat în jurul pubelei pe care o ridică şi penalitatea pentru neîndeplinirea atribuţiilor.

Potrivit primarului, salubristul şi-a recunoscut în scris eroarea materială, iar, până în prezent, cetăţenii nu au achitat nicio sumă, întrucât aceste contracte urmau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Radu Mihaiu i-a rugat pe cetăţenii Sectorului 2 să intre pe site-ul www.salubrizare.ps2.ro pentru a vedea draftul de contract valid, astfel încât să fie siguri că semnează ceea ce a aprobat Consiliul local. Contractele se pot semna online, pot fi trimise prin poştă sau încheiate la un sediu al operatorului de salubritate.

El le-a recomandat cetăţenilor să semneze contractele, pentru că, în caz contrar, vor plăti o taxă de 21,27 de lei pe lună/persoană începând de anul viitor.

Sursa: AGERPRESS