Protest Declic, la Palatul Parlamentului: Un copil este abuzat sexual la fiecare 6 ore

0
214

Mai mulţi membri ai comunităţii Declic au organizat, luni, o acţiune de conştientizare a abuzurilor suferite de minori, ocazie cu care au dezvelit o statuie reprezentând un copil, ca simbol al infracţiunilor sexuale împotriva copiilor.

‘Un copil este abuzat sexual la fiecare şase ore. Statuia reprezintă un strigăt de ajutor al copiilor abuzaţi. Astăzi, de Moş Nicolae, când toţi copiii ar trebui să fie fericiţi şi protejaţi, din păcate nu se întâmpla asta, pentru că sunt sute de copii abuzaţi, iar din păcate, judecătorii, procurorii şi poliţiştii încadrează de foarte multe ori aceste infracţiuni sexuale ca fiind acte consimţite de minori, de 10-11 ani. Acest lucru este inadmisibil şi de aceea le cerem parlamentarilor să schimbe legea, în aşa fel încât orice act sexual cu un minor mai mic de 16 ani să fie considerat viol’, a declarat reprezentantul Declic, Denisa Soare.

Potrivit comunităţii Declic, în România, în ultimii şase ani, din cele 18.500 de sesizări cu copiii abuzaţi, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori, iar din 788 de agresori sexuali, doar trei au ajuns la închisoare.

Participanţii la protest şi-au scris pe mâini mesaje ca ‘Solidari’ şi ‘Protecţie’ pentru a-şi arăta solidaritatea cu copiii abuzaţi şi au afişat mesaje precum ‘Un copil este abuzat sexual la fiecare 6 ore. Vrem o lege anti-viol’ şi ‘Ajutor’.

‘Vrem ca fiecare parlamentar care trece şi vede această statuie să bage capul în pământ de ruşine, noi suntem vizavi de intrarea la Camera Deputaţilor. Această statuie reprezintă suferinţa unui copil abuzat sexual, suferinţă ignorată ani la rând de către parlamentari, indiferent de partidele care au venit la putere, nimeni nu a făcut nimic pentru copiii abuzaţi sexual. Aşa s-a ajuns în situaţia ca România să fie prima în Europa la numărul de copii abuzaţi sexual. Nu avem o legislaţie clară care să-i protejeze’, a subliniat Denisa Soare.

La finalul protestului, reprezentanţii comunităţii Declic au mers la Parlament pentru a depune o petiţie semnată de 71.800 de oameni, prin care se cere o lege anti-viol pentru protejarea copiilor.

‘Ne vom ţine de capul parlamentarilor până vor da o lege bună şi o vor şi vota’, a mai spus Denisa Soare.

Sursa: AGERPRESS