AcasăStiri generaleRadu Mihail: Dragu - cel mai corect preşedinte al Senatului; schimbarea sa,...

Radu Mihail: Dragu – cel mai corect preşedinte al Senatului; schimbarea sa, o mistificare a votului românilor

Radu Mihail, liderul senatorilor USR, a afirmat marţi că Anca Dragu a fost ‘cel mai corect’ preşedinte al Senatului în ultimii 30 de ani, iar schimbarea acesteia din funcţie reprezintă o nouă încercare de ‘mistificare’ a votului românilor.

‘Suntem astăzi în faţa unei noi încercări de mistificare a votului românilor. Echipa mincinoasă, după ce a promis o guvernare fără PSD, fără ciuma roşie, falsifică, practic, rezultatul alegerilor din 2020, nu mai are răbdare şi a trecut rapid la acapararea statului, modificând legi, schimbând oameni, cu un singur scop: să poată fi lăsaţi să fure în linişte. De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că, în acest moment, este singurul om cu greutate în stat care încă mai reprezintă votul dat de români acum un an. Oare românii trebuie făcuţi să uite ce au votat? Chiar aşa de mare să fie disperarea vechilor partide de a şterge din memoria oamenilor cozile imense de la vot unde oamenii şi-au strigat revolta împotriva ciumei roşii? De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că a fost cel mai corect preşedinte al Senatului în ultimii 30 de ani!’, a afirmat Radu Mihail în plenul Senatului.

El a adăugat că Dragu a redat demnitatea celei de-a doua funcţii în stat.

‘De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că s-a opus grobianismului politic şi nesimţirii ridicate la rang de mod de a face politică? De ce trebuie schimbată Anca Dragu? Pentru că a condus cu demnitate şedinţele Camerei superioare a Parlamentului şi a redat demnitatea celei de-a doua funcţii în stat? Cum poţi să o compari pe Anca Dragu cu Călin Popescu-Tăriceanu, cel cercetat penal pentru abuz în serviciu şi pentru luare de mită? Cum poţi să o compari pe Anca Dragu cu Teodor Meleşcanu, cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pentru implicare în evenimentele din decembrie 1989? Cum poţi să o compari pe Anca Dragu cu Crin Antonescu sau alţi predecesori puşi acolo de FSN sau USL?’, a susţinut Radu Mihail.

Acesta le-a transmis senatorilor că arhitectura constituţională nu poate fi schimbată în funcţie de ‘alianţe politice conjuncturale’.

‘Aşa cum a fost gândită în Constituţie, arhitectura statului român e bazată pe un sistem de echilibre instituţionale care nu pot fi schimbate după cum bate vântul politic şi se modifică alianţele politice conjuncturale. Dacă judecăm în acest fel, mâine-poimâine – când noua majoritate va fi schimbat Constituţia şi va transforma Romania în republică parlamentară – ce facem, schimbăm preşedintele de fiecare dată când se schimbă majoritatea în Parlament? Sau – de fapt – actuala coaliţie de guvernământ nu este decât o gaşcă ce vrea să controleze cele mai importante funcţii în stat pentru a se asigura că pot devaliza – cu impunitate – statul?’, a afirmat liderul USR.

El a susţinut, totodată, că România este, iar, ‘într-un moment de răscruce, când trebuie să apărăm instituţiile democraţiei române de asaltul hoţilor, al evazioniştilor, al devalizatorilor’.

‘Ameţiţi de mirosul banilor din PNRR şi ‘Anghel Saligny’, oamenii celor trei partide iresponsabile nu mai au răbdare. Monstruoasa coaliţie a ajuns la capătul răbdării şi lansează, iată, un ultim asalt împotriva revoluţiei bunei-guvernări: fără reforme, fără justiţie independentă, fără transparenţă în cheltuirea banului public. Vreau însă să vă atrag atenţia: nimic din ce este făcut contra bunului simţ nu durează. Îmi aduc aminte când Călin Popescu-Tăriceanu ne insulta de la înălţimea funcţiei de preşedinte al Senatului şi credea că ne doboară. Tăriceanu nu mai este aici. USR este în continuare aici şi va continua să împingă, cu sau fără voia dumneavoastră, România pe drumul reformei, aşa cum a făcut şi o va face în continuare cu multă dedicaţie Anca Dragu! Mulţumim, Anca!’, a conchis Radu Mihail.

Revocarea din funcţie a Ancăi Dragu a înregistrat 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR).

Tot marţi, Senatul îşi alege noul preşedinte. Candidaţii sunt Florin Cîţu, susţinut de PNL, PSD şi UDMR, şi – din nou – Anca Dragu, din partea grupului USR.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks