AcasăStiri generaleReuniune CELBET, în Polonia; România pledează pentru continuarea colaborării regionale în domeniul...

Reuniune CELBET, în Polonia; România pledează pentru continuarea colaborării regionale în domeniul vamal

O reuniune a comitetului de coordonare al proiectului CELBET s-a desfăşurat, pe 24 şi 25 mai, la Poznan, în Polonia, prilej cu care delegaţia română, condusă de Bogdan-Lari Mihei, preşedinte al Autorităţii Vamale, a pledat pentru continuarea colaborării regionale în domeniu.

‘În perioada 24-25.05.2022 s-a desfăşurat la Poznan – Polonia, în organizarea Administraţiei fiscale şi vamale din Polonia, Comitetul de coordonare al proiectului CELBET – Echipa de experţi din statele membre de la frontiera de est a UE. Comitetul a discutat Business Case pentru continuarea proiectului, extinderea activităţii la porturi si aeroporturi, precum şi concluziile reuniunii la nivel înalt din luna aprilie 2022, dedicată Raportului Grupului înţelepţilor despre viitorul instituţiei vamale în UE’, este mesajul postat, joi, pe Facebook, de Autoritatea Vamală Română.

Potrivit sursei citate, în cadrul comitetului CELBET, România a susţinut cooptarea de noi state membre pentru a uniformiza activitatea vamală din Uniunea Europeană.

‘Delegaţia României, condusă de Bogdan-Lari Mihei, preşedinte al Autorităţii Vamale Române, a apreciat activitatea CELBET, mai ales în contextul crizelor provocate de COVID si de conflictul din Ucraina, şi a precizat utilitatea continuării colaborării regionale, dar şi a cooptării de noi state membre în efortul de a coordona şi uniformiza activitatea vamală la nivelul UE’, precizează instituţia amintită.

CELBET este o iniţiativă a 11 state membre ale UE – Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Croaţia, România, Bulgaria, Grecia – şi funcţionează în cadrul programului Vamă 2020. Obiectivul principal al CELBET este de a consolida şi îmbunătăţi cooperarea operaţională folosind un nou mod de lucru bazat pe coordonare operaţională reală, schimb profund de informaţii şi punerea în comun a resurselor umane, contribuind astfel la implementarea unei legislaţii şi a unei politici vamale comune, potrivit informaţiilor de pe site-ul oficial al proiectului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks