Sălaj: Acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru dare de mită, în urma denunţurilor a doi poliţişti

0
36

Un bărbat care a încercat să mituiască doi poliţişti, după ce a fost surprins băut la volan la începutul lunii iunie, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

‘În fapt, la data de 7 iunie 2022, inculpatul, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a oferit suma de 1.000 de lei unui echipaj format din doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj – Secţia de Poliţie Rurală nr. 7 Nuşfalău, pentru ca aceştia să nu îl testeze cu aparatul etilotest şi să nu i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, determinată ulterior la valoarea de 2,33 g/ml. Pentru acest motiv, poliţiştii au înştiinţat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, sesizând de îndată săvârşirea infracţiunii de dare de mită la Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj’, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, la data de 29 iunie 2022, a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană fără calitate specială pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. AGERPRES / (AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS