Sălaj: Miniştri, europarlamentari şi alte personalităţi judeţene şi naţionale, la aniversarea a 30 de ani a Consiliului Judeţean

0
374

Numeroase personalităţi locale şi naţionale au participat, sâmbătă, la gala aniversară organizată de Consiliului Judeţean Sălaj, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la reînfiinţarea instituţiei.

Printre invitaţi s-au numărat europarlamentarii Corina Creţu, Dacian Cioloş şi Daniel Buda, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, secretarul de stat Raed Arafat (DSU), procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Crin Bologa, inspectorul general al Jandarmeriei Române, Alin Mastan, şeful Cancelariei primului-ministru, Mircea Abrudean, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Andrei Andreicuţ şi PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

În cadrul evenimentului desfăşurat la Casa de Cultură din Zalău, preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, i-a acordat o diplomă de excelenţă fostului preşedinte Tiberiu Marc, care a ocupat această funcţie timp de 16 ani, în perioada 2004 – 2020.

‘Vom fi acel roi de albine foarte bine organizat, foarte practic, care vom administra aceste locuri, aşa cum se cuvine, pentru bucuria tuturor. Succesul va fi de partea noastră, pentru că suntem încrezători, pentru că suntem devotaţi acestei misiuni nobile pe care o avem de a administra aceste teritorii şi cu siguranţă că vom fi judeţul care îşi respectă istoria, care îşi respectă prezentul şi, mai ales, îşi va administra viitorul pentru a fi parte integrantă din România Mare’, a declarat Dinu Iancu Sălăjanu, la conferinţa de presă organizată la finalul galei.

Prezent la evenimentul de sâmbătă, ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat la rândul său, în alocuţiunea susţinută în cadrul galei, că în istoria sa de 30 de ani, Consiliul Judeţean Sălaj a fost un actor instituţional fundamental care a promovat puternic proiectele care au pus în valoare judeţul Sălaj.

‘Avem un judeţ cu un potenţial extraordinar, cu o istorie bogată şi cu o moştenire culturală care ne individualizează puternic în regiune. Contează mult abordarea şi viziunea de dezvoltare pentru a valorifica tot acest potenţial la maxim. Am încredere în actuala echipă de la Consiliul Judeţean – în frunte cu Dinu Iancu Sălăjanu – care are capacitatea să implementeze proiecte de dezvoltare, care ne pot aduce statutul mult dorit – cel al unui judeţ care contează şi dă tonul în zona de Nord Vest, alături de alte judeţe din regiune cu profile puternice’, a afirmat Bode.

La aniversarea a 30 de ani de la reînfiinţare, Consiliul Judeţean Sălaj şi a deschis porţile pentru publicul larg încă de joi, în curtea instituţiei fiind organizate standuri cu replici ale echipamentului roman de luptă şi tururi în realitatea virtuală, registre de stare civilă din secolul al XIX-lea, porturi tradiţionale sălăjene, jocuri de cultură generală şi acţiuni de promovare a unor meşteri locali.

Sursa: AGERPRESS