Sălaj: Trupe de reconstituire istorică din ţară şi străinătate, la Bathory Fest 2021 de la Şimleu Silvaniei

0
312

O atmosferă încărcată de istorie şi legendă, cu prezentare de arme şi armuri, defilare în costume de luptă şi muzică medievală sunt pregătire de organizatori pentru ediţia din acest an a Festivalului Bathory, eveniment ce va avea loc la Şimleu Silvaniei, în perioada 17-19 septembrie.

Cea de-a VI-a ediţie a Bathory Fest este organizată de primăria Oraşului Şimleu Silvaniei prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Şimleu, împreună cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi ADI Sălaj Plus.

‘Alături de trupe renumite din ţară şi din străinătate vom pregăti spectacole pentru copii şi adulţi, prezentare de arme şi armuri, defilare în costume de luptă, muzică, toate într-o atmosferă încărcată de istorie şi legendă. Ambasadori şi trimişi speciali şi-au anunţat prezenţa la festival. Ambasadorii Republicii Belarus şi Lituaniei, alături de ataşatul militar al Ambasadei Poloniei în România şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca au trimis răspunsul afirmativ la scrisorile de invitare’, precizează organizatorii, luni, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, partea ştiinţifică a evenimentului va fi asigurată de cele mai recente descoperiri arheologice de la Pericei, legate de familia Bathory, prezentate de Dan Băcueţ, specialist în cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Duminică, 19 septembrie 2021, va avea loc slujba religioasă la Biserica Romano-Catolică şi depuneri de jerbe de flori în memoria lui Ştefan Bathory, care a fost principe al Transilvaniei (1571-1575) şi rege al Poloniei (1575-1586). AGERPRES / (AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS