Satu Mare: Două grădiniţe închise din cauza numărului mare de cazuri de enterocolită

0
16

Două grădiniţe din comuna Medieşu Aurit au fost închise din cauza numărului mare de bolnavi cu enterocolită, urmând să îşi reia activitatea după minivacanţa de 1 Decembrie, informează, joi, Instituţia Prefectului Judeţului Satu Mare.

Potrivit sursei citate, iniţial au fost 18 cazuri de copii cu enterocolită, iar numărul este în creştere, astfel că prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă autorităţile locale şi s-a decis suspendarea activităţii în cele două grădiniţe.

‘În urma unei informări primite de la Cabinet Medical Coica Dorel şi de la conducerea Şcolii Profesionale ‘George Coşbuc’ Medieşu Aurit privind apariţia unui număr mare de cazuri de enterocolită în rândul preşcolarilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit şi de la Grădiniţa cu Program Normal Medieşu Aurit, prefectul Radu Roca s-a deplasat azi, alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu la Medieşu Aurit. Prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi a Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare în vederea demarării de controale pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirii copiilor de la cele doua grădiniţe. Până la finalizarea controalelor, Consiliul de Administraţie al Şcolii Profesionale George Coşbuc a decis suspendarea activităţii la cele doua grădiniţe din Medieşu Aurit până după minivacanţa de 1 Decembrie’, precizează sursa citată. AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă)

Sursa: AGERPRESS