Sector 1: Proiect privind rezolvarea problemelor cu căldura în Aviaţiei, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local

0
467

Un proiect de hotărâre privind rezolvarea problemelor cu căldura şi apa caldă în cartierul Aviaţiei se regăseşte pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local Sector 1 de joi.

Proiectul de hotărâre prevede că se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 1 de a coopera cu Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA în scopul realizării obiectivului ”Căldură şi apă caldă pentru cetăţenii Sectorului 1”. Potrivit proiectului de hotărâre, va fi demarat unui proiect pilot la Punctul Termic 5 Aviaţiei pentru a veni în sprijinul locuitorilor din blocurile în care sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă şi căldură pe timpul iernii, ţinând cont de faptul că acest cartier este capătul reţelei de termoficare. Soluţia urgentă care urmează să fie aplicată o reprezintă conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termice cu probleme, informează Primăria Sectorului 1 printr-un comunicat.

Pe ordinea de zi a fost pus din nou proiectul prin care se solicită CGMB transmiterea în administrarea autorităţii locale a unei părţi din Parcul ‘Regele Mihai I al României’, precum şi a Parcului Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

Potrivit referatului de aprobare, preţul lucrărilor de amenajare şi intervenţie privind Parcul ‘Regele Mihai I al României’ este estimat la circa 109 milioane de lei, iar referitor la Parcul Cişmigiu la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

‘Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd printre buruieni şi gropi, spaţiile verzi, mobilierul urban şi locurile de joacă şi a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I şi a Parcului Istoric Cişmigiu, este necesară intervenţia de urgenţă a autorităţii publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale, cât şi în vederea reamenajării şi sistematizării acestora’, arată sursa citată.

Un al doilea proiect care nu a trecut într-o şedinţă anterioară şi care revine pe ordinea de zi solicită CGMB transmiterea din administrarea Administraţiei Străzilor a Bulevardului Ion Mihalache şi a Căii Griviţei, care se află în proprietatea publică a municipalităţii, în vederea reabilitării şi modernizării.

Se solicită transmiterea dreptului de administrare a celor două artere de circulaţie pe durata desfăşurării lucrărilor de investiţii, cu posibilitatea prelungirii, prin acordul părţilor, până la încheierea perioadei de amortizare a acestora.

Sursa: AGERPRESS