Sector 6: Peste 1.500 de copaci vor fi plantaţi în această toamnă

0
400

Peste 1.500 de copaci vor fi plantaţi în această toamnă în Sectorul 6 în cadrul unei campanii care a debutat, luni, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

‘În total, în această toamnă, vizăm plantarea a 1.506 de arbori, cu posibilitatea extinderii programului până la 2.000 de arbori, dacă vremea o va permite. Frasinul va fi plantat pe aliniamentul străzilor şi bulevardelor, în timp ce în parcurile din sector vor fi plantaţi salcâm japonez, tei, arţar’, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

El a precizat că în Cartierul Militari vor fi plantaţi arbori pe bulevardele Iuliu Maniu, Uverturii şi Preciziei, la Valea Cascadelor, pe Şoseaua Virtuţii şi pe străzile Dezrobirii, Moineşti, Apusului; în Crângaşi – Giuleşti pe Calea Giuleşti, Bulevardul Constructorilor, Calea Crângaşi; în Drumul Taberei pe bulevardele Drumul Taberei, Ghencea, Doina Cornea, Geniului, pe Calea Plevnei, pe străzile Sibiu, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Valea Oltului, Romancierilor, Braşov, Drumul Sării, Râul Doamnei, şi Splaiul Independenţei.

Ciprian Ciucu a informat că vor fi plantaţi arbori noi şi în parcurile Tudor Vladimirescu, Marin Preda, Nicolae Filimon şi Cinema Giuleşti.

‘Peste vară ne-am pregătit, am inventariat alveolele în care lipsesc copacii, am făcut analiza solului, am achiziţionat arborii, am planificat intervenţiile. (…) O problemă este calitatea solului, în special în alveolele de pe bulevarde. Pământul este contaminat, acid şi reprezintă principala cauză pentru care plantările anterioare au eşuat. Ne-am pregătit pentru a aduce sol fertil din afara Bucureştiului. Deoarece am angajat horticultori, ştim că trebuie să plantăm specii ale căror rădăcini merg în pământ pe verticală şi nu pe orizontală ca peste ani să strice trotuarele’, a adăugat primarul Sectorului 6.

Sursa: AGERPRESS