Senat: Obligaţii fiscale anulate pentru unii angajaţi români care şi-au desfăşurat activitatea în străinătate

0
335

Salariaţii angajatorilor români care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul altor ţări din 1 iulie 2015 şi până în prezent vor beneficia de anularea unor obligaţii fiscale aferente indemnizaţiilor lor, a stabilit, joi, plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative iniţiată de un grup de parlamentari de la PNL.

Proiectul prevede ‘anularea diferenţelor de obligaţii fiscale principale şi/sau accesoriile neachitate stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării sumelor reprezentând indemnizaţii sau orice alte sume de aceeaşi natură, primite pe perioada delegării, detaşării sau desfăşurării activităţii pe teritoriul altei ţări, de către angajaţi ai angajatorilor români care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul altei ţări, aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi data intrării în vigoare a prezentei legi’.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a subliniat că prin acest proiect se face ‘o reparaţie’ pentru transportatori.

‘România, în momentul de faţă, este al treilea cărăuş european, după Polonia şi Lituania. Avem 30.000 de persoane implicate în această industrie a şoferilor profesionişti. (…) Azi putem îndrepta o greşeală pentru o industrie importantă (n.r. – a transportatorilor). Este un semnal puternic, de solidaritate şi de sprijin al românilor care activează pe o piaţă europeană extrem de concurenţială’, a spus Cazanciuc, joi, în plenul Senatului.

Propunerea legislativă pentru anularea unor obligaţii fiscale va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa: AGERPRESS