Acasă93Sibiu: Cabanele de la Bâlea Lac au rost realimentate cu curent electric,...

Sibiu: Cabanele de la Bâlea Lac au rost realimentate cu curent electric, după o pană generată de vânt şi ninsori

Cabanele de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, au fost realimentate miercuri, cu energie electrică, după o pană de curent cauzată de un copac doborât de vântul puternic de pe versant, care a rupt câteva conductoare de medie tensiune, a declarat, pentru AGERPRES, Nora Dudiţă, şef Serviciu PR & Comunicare la Distribuţie Energie Electrică România (DEER).

‘În cursul zilei de marţi, 7.12.2021, ora 20,06, în staţia Cârţişoara s-a semnalat o defecţiune tehnică în urma căreia au rămas nealimentate două Posturi, cu 2 utilizatori din localitatea Cârţişoara, iar la ora 20,09 au fost semnalate ca fiind nealimentate cu energie electrică alte 2 Posturi (Cabana Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac) cu 2 utilizatori, zona aflându-se sub incidenţa codului galben de vânt puternic şi ninsori abundente. Defecţiunea tehnică a fost generată de căderea unui copac de pe versant, provocând ruperea a şase conductoare de medie tensiune. Echipele de intervenţie ale DEER, sucursala Sibiu s-au deplasat în zonă şi au început imediat manevrele în vederea izolării şi remedierii defectului. La ora 1,30 (08.12.2021) s-a restabilit alimentarea cu energie electrică (pe linia de medie tensiune) a locurilor de consum afectate de acest incident. La Bâlea Lac s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică pe linia de joasă tensiune, incident ce nu a fost semnalat de către utilizatori la momentul înregistrării sale. Doar spre dimineaţa acest incident a fost anunţat, la ora 10,31 şi remediat urgent, la ora 10,41’, a explicat Nora Dudiţă.

Potrivit sursei citate, DEER va continua să monitorizeze situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională, astfel încât prioritatea o reprezintă realimentarea în cel mai scurt timp posibil a tuturor utilizatorilor afectaţi.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de jumătate de metru, potrivit meteorologilor. Aici accesul se poate face doar cu telecabina. AGERPREES / (AS – Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks