Sibiu: Cinci răniţi într-un accident produs de un şofer băut şi sub influenţa unor substanţe psihoactive

0
240

Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona localităţii Cristian, de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi unor substanţe psihoactive, informează IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, anterior producerii accidentului, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu filmaseră şi înregistraseră maşina condusă de şoferul vinovat rulând pe şoseaua Alba Iulia din Sibiu cu 125km/h în zona de limitare a vitezei la maxim 50 km/h.

‘Şoferul maşinii, având direcţia de deplasare spre Cristian, nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor rutieri, continuându-şi deplasarea, iar pe str. XIII intersecţie cu str. XII din Cristian a efectuat manevra de depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că maşina surprinsă de aparatul radar era condusă de un bărbat de 27 de ani din Oradea, iar maşina cu care a intrat în coliziune era condusă de tânăr de 19 ani din Cristian’, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Poliţia precizează că în urma testării cu aparatul etilometru, în cazul bărbatului de 27 de ani rezultatul a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe Drugtest a fost pozitiv la două substanţe psihoactive.

În urma accidentului au fost răniţi şoferii celor două maşini implicate şi trei pasageri din autoturismul condus de tânărul din Cristian.

ISU Sibiu a intervenit la locul evenimentului rutier, a acordat asistenţă medicală celor cinci victime care au fost ulterior transportate la spital pentru investigaţii medicale.

Conducătorului auto vinovat de producerea accidentului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Sursa: AGERPRESS