AcasăStiri generaleSibiu: Doi falşi instalatori au furat 1.500 de lei din casa unei...

Sibiu: Doi falşi instalatori au furat 1.500 de lei din casa unei femei de 75 de ani

Doi bărbaţi au pretins că sunt instalatori şi au furat din casa unei femei de 75 de ani suma de 1.500 de lei, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

‘La data de 7 aprilie, o femeie în vârstă de 75 de ani, din municipiul Sibiu, a reclamat faptul că, în jurul orei 9,30, sub pretextul că sunt instalatori, două persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi au sustras 1.500 de lei. Poliţiştii sibieni au deschis un dosar penal de cercetare privind săvârşirea infracţiunii de furt şi desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării autorilor şi aplicării măsurilor legale. În fapt, sibianca a sesizat că în jurul orei 9,30 la domiciliul său s-au prezentat doi bărbaţi cărora, sub pretextul că sunt instalatori, le-a permis accesul în locuinţă pentru a efectua reparaţii la ţevile de apă din baie. Unul dintre bărbaţi, profitând de neatenţia acesteia, i-a sustras 1.500 lei, bani pe care victima îi păstra într-un dulap’, au precizat reprezentanţii IPJ Sibiu.

Conform poliţiştilor, unul dintre modurile de operare ale hoţilor care fură din locuinţe este cel al falsului angajat. Aceşti infractori acţionează prin distragerea atenţiei sau atribuirea unor calităţi false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare.

‘De obicei, aceşti falşi angajaţi sunt bărbaţi cu aspect îngrijit, cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani, care, de cele mai multe ori, poartă salopetă asemănătoare cu a firmei reale şi pot prezenta legitimaţii false. Când astfel de persoane se prezintă la uşa locuinţei dumneavoastră, avertizaţi-le că veţi anunţa poliţia, fără a le permite accesul. (..) De obicei, infractorii acţionează în prima parte a zilei şi vizează îndeosebi apartamentele de bloc şi persoanele vârstnice, care fie locuiesc singure fie petrec mare parte a timpului singure. Aleg această categorie de persoane întrucât, pe de o parte se mizează pe capacitatea lor mai redusă de a reţine detalii sau a-i recunoaşte, iar pe de altă parte, se mizează pe capacitatea de rezistenţă fizică mai scăzută a vârstnicilor’, a mai arătat IPJ Sibiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks