Sibiu: Gabriel Tischer, noul preşedinte al Organizaţiei Municipale FDGR

0
70

Noul preşedinte al Organizaţiei Municipale a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) este Gabriel Tischer, lider al grupului acestei formaţiuni din Consiliul Judeţean (CJ), informează un comunicat de presă al formaţiunii.

‘Gabriel Tischer a fost ales cu 88,24% în funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu (F.D.G.S), funcţie ocupată anterior de Domnul dr. Zeno-Karl Pinter. Alegerile au avut loc joi, 31.03.2022 în sala oglinzilor, în sediul F.D.G.S., în cadrul adunării generale a membrilor. Funcţia de locţiitor al preşedintelui va fi deţinută de doamna viceprimar Corina Bokor. Gabriel Tischer a fost candidatul FDGR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi este liderul grupului FDGR din Consiliul Judeţean’, se precizează în comunicat.

Gabriel Tischer şi-a propus ca să menţină FDGR în topul preferinţelor electorale ale sibienilor.

‘Am preluat această funcţie gândindu-mă la responsabilităţile care decurg din ea, în primul rând cea legată de întărirea FDGR ca organizaţie, de menţinerea ei la vârf ca opţiune a sibienilor pentru o politică şi o administraţie locală în folosul comunităţii, deschisă spre cetăţean, cu perspective europene reale, concrete, palpabile. Nu spun că va fi uşor, dar spun că avem o echipă gata să demonstreze că performanţa nu înseamnă cantitate, ci calitate. Avem o istorie care ne obligă să scriem viitorul împreună cu cei care au încredere în noi şi în modul nostru de a ne asuma o realitate socială care aparţine comunităţii, nu oamenilor politici. O cultură care ne înrudeşte spiritual pe toţi cei care trăim în Sibiu şi pe care trebuie să o promovăm ca element de coeziune, solidaritate şi întrajutorare socială. Partenerul nostru va fi necondiţionat cetăţeanul. Cu gândurile, dorinţele şi aşteptările sale’, a declarat Gabriel Tischer.

Primăria Municipiului Sibiu este condusă de 22 de ani de primari FDGR. Klaus Iohannis, lider naţional al FDGR, a fost primarul municipiului Sibiu până în 2014, anul în care a fost ales preşedinte al României. Din 2014, primar al municipiului Sibiu este Astrid Fodor (FDGR).

Sursa: AGERPRESS