Sibiu: Peste 1.700 de refugiaţi au cerut ISU ajutor pentru cazare

0
88

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a oferit sprijin umanitar pentru 1.707 refugiaţi, dintre care 1.013 adulţi şi 694 copii, de la începutul conflictului din Ucraina şi până în prezent, a anunţat miercuri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Majoritatea locurilor de cazare pentru refugiaţi din municipiul Sibiu sunt libere, potrivit ISU.

‘În ceea ce priveşte situaţia locurilor de cazare puse la dispoziţie cetăţenilor ucraineni care sosesc în Sibiu de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vă informăm următoarele: Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu – în prezent număr locuri ocupate 22 din 80 disponibile; Hotel Sport – în prezent număr locuri ocupate 7 din 40 disponibile. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu – în prezent număr locuri ocupate 0 din 20 disponibile’, se arată în comunicatul ISU Sibiu.

Şi în staţiunea Păltiniş sunt libere toate cele 50 de locuri destinate refugiaţilor la Centrul de Agrement ‘Trecătoarea Cerbilor’.

Numai la Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice din Cisnădioara sunt ocupate toate cele 32 de locuri de către refugiaţi, se mai precizează în comunicatul ISU Sibiu. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS