AcasăStiri generaleSibiu: Prima clasă în sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic, în colaborare...

Sibiu: Prima clasă în sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic, în colaborare cu un producător german de componente auto

Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu va avea, din toamnă, prima clasă în sistem de învăţământ dual în colaborare cu un producător german de componente auto, cu 30 de locuri la specializarea ‘Electronist Aparate şi Echipamente’, informează un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

‘Ne gândim la necesităţile pieţei muncii din judeţul Sibiu şi nevoia elevilor de a se dezvolta şi perfecţiona. Parteneriatul cu compania Continental Sibiu pentru şcolarizarea unei clase de învăţământ profesional dual vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor de a se realiza profesional conform dorinţelor lor, oferindu-le o perspectivă de viitor. Privim cu încredere acest început şi suntem convinşi că rezultatele nu vor întârzia să apară’, a declarat directorul al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu, Sorin Dan Volosciuc.

Alte două clase în sistem dual, în colaborare cu aceeaşi companie vor fi din toamnă şi la Liceul Tehnologic ‘Independenţa’ din Sibiu, specializările ‘Electronist Aparate şi Echipamente’, respectiv ‘Electromecanic Utilaje şi Instalaţii Industriale’, a câte 30 de locuri fiecare.

‘Încă din anul 2018, Continental Sibiu s-a implicat activ în dezvoltarea învăţământului profesional dual, având în prezent 4 clase Continental cu 102 elevi. De la an la an, interesul pentru aceste clase a crescut, iar acest fapt ne convinge să continuăm în aceeaşi direcţie, pregătind două noi clase a IX-a pentru luna septembrie. Le transmit viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a să vină la ‘Independenţa’, în Clasele Continental, pentru că vor avea multe de învăţat şi câştigat’, a precizat directorul Liceului Tehnologic ‘Independenţa’, Mirel Hanea.

În prezent, în clasele Continental se numără peste 100 de elevi care pun bazele electronicii şi electromecanicii, potrivit datelor comunicate de către companie.

‘Urmarea cursurilor învăţământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: practică în interiorul Continental Sibiu, bursă lunară de 500 RON – 200 RON din partea statului şi 300 RON din partea companiei, transport şi masă asigurate pe toată perioada practicii, diplomă şi certificat de calificare la absolvire, cât şi prioritate la angajare. În cei 3 ani de studii, elevii vor pune bazele electronicii şi electromecanicii, având oportunitatea de a aplica noţiunile studiate în sectorul producţiei componentelor electronice pentru industria auto. Obţinând competenţele necesare pentru intrarea pe piaţa muncii, elevii se bucură astfel de o rută alternativă de formare profesională. În plus, după absolvirea clasei a XI-a, aceştia au posibilitatea de a-şi continua studiile în cadrul liceelor care oferă posibilitatea continuării studiilor liceale în format seral în vederea obţinerii diplomei de bacalaureat, beneficiind de flexibilitatea şi susţinerea Continental. Prima generaţie de absolvenţi şi-a început cariera profesională în vara lui 2021, intrând în compania Continental Sibiu pe poziţii de operatori şi tehnicieni’, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Până la finalul anului 2021, Continental Sibiu a anunţat că a investit peste 60.000 euro în dotarea şi modernizarea laboratoarelor şi sălilor de curs de la Liceul Tehnologic ‘Independenţa’, cât şi a Centrului Tehnic de Instruire din cadrul companiei, în care elevii îşi desfăşoară activităţile practice. Continental susţine anual cheltuieli în valoare de zeci de mii de euro sub forma de burse lunare, burse de performanţă, cazare şi transport gratuite pentru elevi, masa gratuită pe parcursul perioadei de practică în cadrul companiei. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks