Sibiu: Purceluşul ‘Rostogol’ în spectacol – lectură la Teatrul ‘Gong’

0
469

Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Gong’ Sibiu prezintă miercuri, spectacolul – lectură ‘Rostogol iluzionist’ de Lavinia Branişte, în regia Letei Popescu, la care publicul va avea intrarea gratuită, în limita locurilor disponibile, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Spectacolul va începe miercuri, la ora 18.00.

‘Decembrie e luna cadourilor pentru toţi copiii din oraş. Facem echipă cu două tinere artiste importante pentru generaţia noastră, alături de care dezvoltăm noi texte pentru teatrul tânăr. Rostogol e unul dintre cele mai populare personaje din cărţile pentru copii de la noi din ţară, iar ca atare mi-am dorit foarte mult să îl aducem şi pe scenă. Această etapă de scriere şi lectură publică a textului constituie baza pentru o viitoare producţie de animaţie, în premieră pentru copii cu vârsta peste 6 ani.’, a declarat managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret ‘Gong’ Sibiu, Adrian Tibu.

Purceluşul Rostogol este protagonistul unei serii de cărţi pentru copii scrisă de Lavinia Branişte, publicată la Editura Arthur şi ajunsă deja la volumul al patrulea. Spectacolul-lectură ‘Rostogol iluzionist’ este o adaptare a volumului cu acelaşi titlu, în care purceluşul nostru, artist cu spirit întreprinzător cum îl cunoaştem din cărţile anterioare, îşi doreşte să pună la cale un spectacol de iluzionism şi comicărie. Rostogol are un scop nobil: să strângă bani pentru a repara biblioteca abandonată din sat. Însă bunele intenţii nu sunt de ajuns pentru ‘Maestrul Porcelan’ – el trebuie să-i convingă pe ceilalţi copii să facă tot felul de lucruri caraghioase, ba chiar să fie tăiaţi în două, ceea ce nu e uşor atunci când prietenii tăi sunt un pic prea mofturoşi.

Prezentat în cadrul Platformei de Dialog prin Cultură, evenimentul îi reuneşte în distribuţie pe actorii Anton Balint, Daniela Dragomir, Claudiu Fălămaş, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Adrian Prohaska şi Claudia Stuhler. Spectacolul – lectură are o durată de aproximativ 45 de minute şi va fi urmat de o întâlnire cu autoarele Lavinia Branişte şi Leta Popescu.

Rezervarea locurilor se face la Agenţia de Bilete a Teatrului ‘Gong’ sau prin e-amil la ticketing(@)teatrulgong.ro, după regula ‘primul venit, primul servit’. Vă rugăm să specificaţi numele, un număr de contact şi numărul de locuri necesar.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranţă sanitară.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.

Sursa: AGERPRESS