Sibiu: Şeful Salvamont recomandă turiştilor să se echipeze de iarnă şi să evite traseele fără marcaje

0
336

Şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, îi sfătuieşte pe turişti să se echipeze de iarnă dacă doresc să meargă la munte şi să evite traseele fără marcaje, mai ales dacă ajung la altitudine înaltă, cum ar fi la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraşului, unde a nins vineri.

‘În zona montană înaltă, avem un nou strat de zăpadă, cu temperaturi scăzute şi vânt. În acest context recomandam turiştilor: trebuie sa aibă o stare de sănătate adecvată traseului. Nu-ţi supraestima forţele. Se recomandă să parcurgă trasee marcate. Este contraindicat să te avânţi pe trasee necunoscute. Să nu călătoreşti niciodată de unul singur pe munte! Ca orice sport, şi drumeţia se practică numai în grup. Purtarea unor bocanci adecvaţi care să vă ofere confortul termic cât şi aderenţă. Purtarea hainelor specifice sezonului de iarnă, a echipamentului tehnic necesar (piolet, colţari, beţe etc). Să aibă lanternă frontală şi bateria telefonului încărcată. Planificarea drumeţiei astfel încât să aveţi o marjă faţă de timpul normal de parcurgere ţinând cont de faptul că deplasarea pe zăpadă şi vreme rece este mult mai greoaie, iar perioada de lumină s-a redus considerabil’, a arătat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a salvatorilor montani.

Turiştii pot obţine informaţii privind starea traseelor turistice apelând numărul 0SALVAMONT (0725.826.668).

Accesul la Bâlea Lac se poate face în această perioadă doar cu telecabina şi numai când vremea este bună. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS