Sighiartău despre USR PLUS: Se vede lipsa de experienţă a unui partid nou; se iau decizii copilăreşti

0
391

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat luni că liberalii nu renunţă la premierul Florin Cîţu şi a apreciat deciziile luate de USR PLUS drept ‘copilăreşti’.

‘Cred că prima variantă, cea mai viabilă pe termen mediu şi lung, este cea a colaborării cu USR PLUS, doar că partenerilor noştri le-am spus foarte serios, clar şi ferm că nu putem renunţa la premierul PNL, care este susţinut de tot PNL, inclusiv Ludovic Orban, echipa domnului Orban a votat pentru susţinerea domnului Cîţu. Mesajul a fost foarte clar, cu atât mai mult acum ţara are nevoie de stabilitate, are nevoie să genereze acele reforme pentru care ne-au votat cetăţenii. Eu nu cred că USR PLUS va avea altă variantă decât să voteze o guvernare alături de PNL, că nu-i văd votând altă guvernare, PSD, AUR ş.a.m.d.’, a spus Sighiartău.

El a afirmat, în contextul demisiilor din Guvern anunţate de USR PLUS, că această formaţiune ia decizii ‘la cald şi copilăreşti’.

‘Din păcate – şi o spun cu părere de rău – se vede lipsa de experienţă a unui partid nou, care este prima oară la guvernare, se iau decizii la cald, se iau decizii copilăreşti şi cred că mulţi dintre liderii raţionali ai USR PLUS, mai ales după finalizarea alegerilor interne de acolo, vor lua această decizie de revenire la guvernare şi de a guverna pentru cetăţenii pe care i-au votat. Cred că aceasta este soluţia serioasă şi cred că vor cumpăni foarte serios’, a spus secretarul general al PNL.

Sursa: AGERPRESS