Silviu Dehelean (USR-PLUS): Soluţia pentru România este continuarea actualei coaliţii, dar cu un nou premier

0
360

Deputatul USR-PLUS Silviu Dehelean a declarat luni, în conferinţă de presă, că soluţia pentru România este continuarea actualei coaliţiei cu PNL, dar cu un alt premier.

‘Speranţa mea e ca, fie înainte de congres, fie după congres, PNL să realizeze faptul că este pe o direcţie greşită şi să înţeleagă că soluţia pentru România este continuarea acestei coaliţii, cu un nou premier. Şi există soluţii în PNL pentru această funcţie. Ideal pentru partidul nostru ar fi, desigur, un premier USR-PLUS. Dar dacă doriţi un nume, ştiu că în spaţiul public este susţinut de către colegii mei, de către leadershipul partidului, inclusiv numele domnului Ilie Bolojan, care este preşedintele Consiliului Judeţean Bihor’, a declarat deputatul Silviu Dehelean.

Potrivit acestuia, criza politică a fost declanşată pe ‘liniile roşii’ ale USR, respectiv furtul şi risipa banilor publici, care sunt amândouă prezente în proiectul PNDL 3, şi pe ‘linia roşie’ a luptei anticorupţie, respectiv oprirea desemnării procurorilor de rang înalt, de la DIICOT şi DNA. De asemenea, este incriminată lipsa de colaborare conform protocolului de alianţă în ce priveşte demiterea ministrului Stelian Ion.

‘Considerăm că suntem cât se poate de îndreptăţiţi să verificăm dacă Guvernul Cîţu şi premierul Cîţu, în mod special, mai au o majoritate pe care se bazează în Parlament, câtă vreme sprijinul USR a fost retras explicit şi asumat, cât se poate de clar, inclusiv prin demisia miniştrilor din Cabinet. În momentul de faţă suntem în prezenţa unui abuz constituţional, respectiv nesupunerea la vot a moţiunii de cenzură. Să vedem dacă zilele viitoare, aşa cum stabilesc regulamentele Parlamentului şi Constituţia, urmează să se supună la vot. Să refuzi această verificare a majorităţii pe care se sprijină Guvernul este un abuz care până în momentul de faţă nu s-a mai întâmplat în România. Şi, după cum vedeţi, şi bugetul ţării şi funcţiile şi Guvernul, toate sunt folosite în acest moment în lupta internă din PNL, ceea ce este cu totul nociv’, a conchis Dehelean.

Sursa: AGERPRESS