Şofer prins că circula pe o stradă din Alba Iulia cu 105 km/h

0
92

Un conducător auto a fost depistat marţi de poliţişti în timp ce conducea pe o stradă din Alba Iulia cu 105 kilometri pe oră.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, pe raza municipiului Alba Iulia s-a desfăşurat marţi o acţiune cu efective suplimentare, în scopul combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a comportamentului agresiv în trafic şi pentru impunerea disciplinei rutiere tuturor participanţilor la trafic.

‘Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, din care 31 pentru viteză, 16 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 2 pentru încălcarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată, iar 8 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost reţinute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/oră, a regimului legal de viteză şi două pentru nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată şi a fost retras un certificat de înmatriculare’, se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Reprezentanţii IPJ Alba au precizat, pentru AGERPRES, că un şofer a fost surprins în timp ce conducea în oraş cu 105 kilometri/oră, motiv pentru care i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile.

S-a acţionat, simultan, cu 6 echipaje de poliţie rutieră, pe principele artere din municipiu identificate cu risc rutier.

Pentru combaterea excesului de viteză au fost folosite două aparate radar, dar s-a acţionat şi în zona trecerilor pentru pietoni.

Sursa: AGERPRESS