Staţiile de autobuz din Râmnicu Vâlcea, înlocuite cu unele moderne, cu finanţare de 10 milioane euro

0
20

Staţiile vechi de autobuz din municipiul Râmnicu Vâlcea vor fi înlocuite cu unele noi, prevăzute cu ecrane de informare, iluminat nocturn şi camere de supraveghere video, printr-un proiect ce se derulează cu finanţare europeană de aproximativ 10 milioane euro, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Vor fi înlocuite în total 89 de staţii vechi de autobuz de la Râmnicu Vâlcea, până în prezent fiind montate 12 staţii noi şi alte opt fiind în curs de amenajare, a precizat sursa citată.

Primăria Râmnicu Vâlcea a informat luni, într-un comunicat transmis AGERPRES, că lucările au fost sistate temporar din cauza temperaturilor scăzute şi vor fi reluate după ce va trece perioada geroasă.

‘Aproape un sfert din vechile staţii de autobuz au fost înlocuite sau sunt în curs de înlocuire cu modelele achiziţionate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ‘Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea’. Au fost montate 12 staţii noi, iar alte 8 sunt în diverse stadii de amenajare, din totalul de 89 de astfel de structuri ce urmează a fi modernizate cu bani europeni, iar acţiunea va fi reluată în forţă după încheierea episodului de vreme deosebit de rece ce marchează această perioadă’, se arată în comunicat.

Noile staţii de autobuz au dimensiuni diferite, respectiv au o lungime între patru şi 12 metri, iar 24 dintre cele care au un flux intens de călători vor fi prevăzute cu automate de eliberare a biletelor, cu plata în numerar sau cu card bancar.

Toate staţiile vor fi dotate cu ecrane de informare pe care va fi prezentat şi timpul de aşteptare până la următoarea cursă, vor avea iluminat nocturn şi camere de supraveghere video pentru creşterea siguranţei călătorilor.

Totodată, la Râmnicu Vâlcea sunt în derulare şi lucrări de amenajare a bazei societăţii de transport în comun din municipiu, în cadrul unei proiect privind alinierea parcului societăţii la cerinţele dezvoltării durabile.

Parcul auto al operatorului de transport urban de călători din Râmnicu Vâlcea este în proces de înnoire, vechile autovehicule fiind înlocuite cu unele ecologice.

‘Prin proiectul privind alinierea parcului ETA S.A. la cerinţele dezvoltării durabile au fost prezentate anul trecut şi au intrat în circulaţie 16 autobuze ecologice, iar alte 12 autovehicule sunt în proceduri de înmatriculare şi vor fi date în folosinţă în perioada următoare’, a spus Daniel Ionescu.

Operatorul de transport în comun din Râmnic mai are în dotare încă şapte autobuze alimentate cu gaz comprimat, care au fost achiziţionate la începutul anului 2021 în cadrul unui alt proiect cu finanţare europeană, tot pe fonduri europene.

Sursa: AGERPRESS