Suceava: Numărul cazurilor de gripă înregistate în judeţ s-a triplat în ultima săptămână

0
73

Numărul cazurilor de gripă înregistrate în judeţul Suceava a crescut semnificativ, ajungând la 12, ceea ce reprezintă o triplare faţă de raportarea din săptămâna precedentă, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă.

Sursa citată a precizat că în judeţul Suceava s-a înregistrat, în perioada 28 martie – 3 aprilie 2022, un număr de 12 cazuri de gripă şi aproximativ 1.500 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii.

Potrivit statisticii DSP Suceava, în intervalul de timp menţionat din totalul cazurilor de gripă diagnosticate clinic, cinci sunt bebeluşi cu vârste de până într-un an.

Toţi pacienţii diagnosticaţi clinic cu gripă au fost internaţi în spital.

În aceeaşi perioadă de referinţă s-au înregistrat şi 1.195 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 38 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind la grupa de vârstă 5 – 14 ani, cu 453 de cazuri, şi la grupa de vârstă 15 – 49 ani, cu 275 cazuri.

În aceeaşi perioadă s-au mai raportat 298 de cazuri de pneumonii acute, cu 103 internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind la grupa de vârstă 5 – 14 ani, cu 69 cazuri, şi la grupa de vârstă 2 – 4 ani, cu 63 de cazuri, iar cele ai multe internări, respectiv 72, sunt la copii din grupele de vârstă 0 – 1 an şi 2 – 4 ani. AGERPRES / (AS – autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS