Ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 200.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
45

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 17.470 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 204.000 lei.

* Marţi, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 16,00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Săpânţa, judeţul Maramureş, un autoturism care se deplasa dinspre malul râului Tisa spre interiorul ţării. Colegii noştri au acţionat pentru oprirea autoturismului, însă, la vederea patrulei Poliţiei de Frontieră, şoferul a abandonat maşina şi a fugit spre teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, precizează ITPF Sighetu Marmaţiei.

Maşina abandonată era încărcată cu mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 11.420 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 133.614 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

* Tot în cursul zilei de marţi, şi poliţiştii de frontieră din Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

În jurul orei 17,45, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, în municipiul Satu Mare, a unui autoturism înmatriculat în România.

Şoferul a refuzat să se supună controlului, devenind recalcitrant. În autoturism, poliţiştii de frontieră au observat mai multe colete cu ţigări, motiv pentru care s-a luat măsura transportării maşinii la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor. Tot la sediul STPF Satu Mare au fost conduşi şoferul şi pasagerul din autoturism, arată sursa citată.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări descoperite în autoturism, s-a constatat că acestea conţin 2.450 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. Pe timpul cercetărilor, persoanele au declarat că mai deţin o cantitate de ţigări, pe care au depozitat-o într-un imobil din municipiul Satu Mare. Ulterior, de la imobilul respectiv, poliţiştii de frontieră au ridicat 3.600 de pachete.

Întreaga cantitate, adică 6.050 pachete, în valoare totală de 70.785 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul, a cărui valoare a fost estimată la 10.000 lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: AGERPRESS