Timiş: Circa 5% dintre candidaţii înscrişi au absentat la prima probă a Evaluării Naţionale

0
35

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat, marţi, că peste 260 de candidaţi la proba de Limba şi literatura română a Evaluării Naţionale, care a avut loc în judeţul Timiş, au absentat, în timp ce 3.839 au susţinut examenul.

‘Din cei 4.102 de absolvenţi de clasa a VIII-a înscrişi, au fost prezenţi 3.839 de candidaţi, iar 263 nu s-au prezentat să susţină proba. Nu am avut niciun eliminat din examen. Nu cunoaştem motivele absentărilor’, a precizat Marin Popescu.

Potrivit şefului IŞJ Timiş, pentru absolvenţii claselor a VIII-a care, din motive medicale sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu se vor putea prezenta la probele din prima sesiune a Evaluării Naţionale, se va organiza o etapă specială, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie, prezentând un certificat medical.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a aprobat 62 de solicitări privind asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor în susţinerea probelor.

În judeţ au fost organizate 127 de centre de examen, din care 52 în mediul urban şi 75 în mediul rural.

Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video.

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susţine, conform calendarului, pe 5 iulie la Limba şi literatura română, pe 6 iulie proba la Matematică, iar pe 7 iulie, proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afişate pe data de 9 iulie. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS