Timiş: Doi bărbaţi, sub control judiciar timp de 60 zile pentru trafic de migranţi

0
375

Doi cetăţeni români au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile pentru trafic de migranţi, după ce au fost prinşi că transportau cu un autovehicul 10 persoane pentru a le ajuta să treacă frontiera de stat a României.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi inculpaţi, au reţinut că duminică, în urma unei înţelegeri prealabile, inculpatul C.A.C. a transportat cu autovehiculul un grup de 10 migranţi de origine afro-asiatică, în faţa sa deplasându-se, ca antemergător, un alt autovehicul condus de inculpatul P.Ş.C. Ambii inculpaţi au acţionat în scopul facilitării trecerii frauduloase de către migranţi a frontierei de stat a României, urmărind totodată obţinerea unui folos patrimonial, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş remis, marţi, AGERPRES.

Procurorul a dispus faţă de cei doi inculpaţi măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Sursa: AGERPRESS