AcasăStiri generaleTimiş: În judeţ sunt 189 de cabinete de medicină de familie care...

Timiş: În judeţ sunt 189 de cabinete de medicină de familie care efectuează teste rapide antigen

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, marţi, că în judeţ sunt operaţionale 189 de cabinete de medicină de familie, aflate în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, care efectuează activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

‘Activitatea de testare se realizează în cadrul programului de lucru şi pot beneficia de ea, gratuit, toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic. Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu

virusul SARS-CoV-2, prevăzute în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive’, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Bubatu.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 1.219 cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2, din care 236 minori, 14 cadre medicale şi 668 în Timişoara.

În spitalele din judeţ sunt internaţi 340 de bolnavi cu COVID-19 şi suspecţi, iar 21 de bolnavi sunt trataţi în secţiile ATI. S-au înregistrat trei decese.

Rata de infectare a urcat la 14,93 la mie în judeţ şi la 19,57 la mie în Timişoara. Din cele 79 de localităţi trecute în scenariul roşu pandemic, cei mai ridicaţi indici de contaminare sunt în comunele limitrofe municipiului Timişoara, Moşniţa Nouă (37,74) şi Dumbrăviţa (34,66).

A crescut numărul focarelor COVID de la 21 la 24, ultimele trei fiind declarate în clase din două unităţi şcolare din Timişoara cu 10 elevi pozitivi în total şi 28 de cazuri la Spitalul de Psihiatrie Jebel.

În cele 24 de focare sunt 295 de persoane pozitive aflate în supraveghere epidemiologică.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks