AcasăStiri generaleTimiş: O singură firmă, interesată de reamenajarea secţiilor ATI ale Spitalului 'Victor...

Timiş: O singură firmă, interesată de reamenajarea secţiilor ATI ale Spitalului ‘Victor Babeş’

O singură firmă s-a arătat interesată de licitaţia lansată de Primăria Municipiului Timişoara pentru reamenajarea secţiilor de terapie intensivă ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ din Timişoara, prin care cele două secţii ATI, care acum sunt disparate, vor fi reorganizate.

Primăria Timişoara a anunţat, vineri, că sursa de finanţare este bugetul local, iar valoarea totală a investiţiei este de aproape 14.000.000 de lei cu TVA inclus.

În prezent, în corpul C5 al spitalului există un compartiment ATI şi unul ATI Boli Infecţioase, care se află în zone diferite şi la distanţă apreciabilă unul de celălalt.

Clădirea are subsol, parter şi un etaj şi este într-o stare necorespunzătoare, iar ATI necesită condiţii speciale, mediu curat, cu temperatură şi umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni şi cu facilităţile aferente actului medical, se arată în comunicatul menţionat.

Proiectul include demolarea anexei şi realizarea unei intrări noi acoperite în clădire, cu refacerea scărilor de la intrare şi a unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilităţi; reamenajarea interioară a secţiei ATI prin recompartimentări din materiale uşoare de tipul pereţilor uşori din gipscarton şi panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desfiinţarea unor uşi/goluri şi închiderea lor; realizarea de noi goluri de uşi/treceri noi.

La parterul corpului C5 se află Secţia de Chirurgie Toracică, care va fi mutată în alt pavilion, iar spaţiul rămas va fi amenajat pentru ATI. În urma lucrărilor vor rezulta un spaţiu filtru pentru personal, boxă pentru curăţenie, spaţiu de odihnă pentru personal, hol, spaţiu de depozitare a lenjeriei curate, trei cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI cu câte un pat, spaţii pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spaţiu pentru pregătirea pacientului, camera de gardă, izolator ATI, recepţie şi alte spaţii. La nivelul parterului, se vor realiza trei accese, respectiv pentru pacienţi, personal medical şi vizitatori.

Pe secţia ATI, accesul pacienţilor se va face din zona filtru-pacienţi către holul filtru, în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui pacient. Secţia va avea două zone, respectiv una cu risc epidemiologic ridicat şi una cu regim normal de funcţionare. Saloanele vor avea suprafaţa minimă/pacient de 12 mp.

Contractul va avea două etape, prima presupunând elaborarea şi predarea Proiectului tehnic însoţit de detaliile de execuţie şi se consideră încheiată odată cu obţinerea autorizaţiei de construire, având ca termen 30 de zile de la emiterea ordinului de începere, iar termenul maxim de depunere a documentaţiei complete este de 90 zile de la emiterea ordinului de începere. Etapa a doua se referă la asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata investiţiei.

Spitalul ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara are o organizare de tip pavilionar şi deserveşte populaţia din întreaga regiune de vest a ţării. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks